søndag 2. desember 2012

Nok lys?

Tatt med Canon 7D, Canon EF 50mm f/ 1.4 USM,
 Blender 3.5, Lukker 0.6 ISO 100. Lyskilde: Dagslys
 
Er det vanskelig å få til de
gode bildene i vintermørket?

For å få til gode bilder må man ha nok lys, det vil si slippe inn nok lys. Nok lys oppnår man ved blenderåpning + lukkertid + lyskilde. Er lyskilden svak må blender eller lukker tilpasses slik at man får nok lys inn på bildebrikken.

Det er vanskelig å ta bilder av f.eks. mennesker når lyset er svakt, eller lite lys som vi sier. Hvis man er som meg - glad i dagslys, er vintermånedne lange. Men det finnes råd - i alle fall hvis man skal ta bilde av ting som står i ro, eller man kan bruke en kunstig lyskilde.

Man kan selvsagt bruke blitz, men for å få gode bilder med blitz krever dette mye øvelse. Man kan evt. kjøpe en bouncer eller en softbox som man monterer på blitzhodet, disse koster fra 200 kr og oppover. Jeg har ingen erfaring med disse, men de gir et mykere lys og sprer lyset bedre. Det er en billig måte
å forbedre blitzen sin.

Skal du fotografere noe som ikke breveger seg er et stativ den beste løsningen, da kan du bruke den blenderen du måtte ønske og heller øke lukkertiden. For at kameraet ikke skal bevege seg bør du bruke en selvutløser. Du trenger ikke bruke mange kronene på en selvutløser. De med ledning er rimelig og gjør jobben.

Lykke til med fotograferingen.

4 kommentarer:

 1. Yay mere tips:)
  Har anbefalt bloggen til flere.
  God advent
  Klem
  Liza

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Kommer mer etterhvert ;)

   Slett
 2. Veldig happy for at denne bloggen lever igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre. Si ifra hvis det er noe du vil jeg skal skrive om.

   Slett